Hoppa till innehållet

Nyheter

Konkurrenskraft 2030 – ett hållbarhetsprojekt
15 juni 2023

Konkurrenskraft 2030 – ett hållbarhetsprojekt

Norrbottens Bildemontering deltar just nu i projektet Konkurrenskraft 2030, som ska hjälpa företag att ta nästa steg i sitt hållbara företagande.

– Vi på NBD vill vara en positiv kraft och har som målsättning att vara drivande i branschen när det gäller hållbarhetsfrågor. Det är bland annat därför vi medverkar i detta projekt, säger Sara Forsman, vd på Norrbottens Bildemontering.

Namnet Konkurrenskraft 2030 är en blinkning till Agenda 2030 – de globala hållbarhetsmålen, som täcker allt från miljö till jämställdhet och ekonomi.

 Johanna Sjögren, rådgivare inom affärsutveckling på Almi Företagspartner Nord, förklarar att de ser det som en konkurrensfördel att jobba mot Agenda 2030.

 – Norrbottens Bildemonterings medverkande är superintressant. Vi har lärt oss att de har hållbarhet i sin kärna. De om något företag kan göra stor skillnad, säger Johanna.

Norrbottens Bildemontering har sedan tidigare ett pågående miljö- och kvalitetsarbete.

– Det är kul att de tagit fram en så ambitiös vision där hållbarhet genomsyrar alla bitar i företaget, bland annat att vara en stark och hållbar arbetsgivare där anställda känner trygghet. Det kräver ekonomisk stabilitet och ett inkluderande synsätt. De har tänket redan!

Bakom projektet står Energikontor Norr i samarbete med LTU, Almi Företagspartner Nord och Företagarna Norrbotten. Monica Kutics Normark, affärsutvecklare på Energikontor Norr, förklarar att syftet med projektet, som startade 2019, är att utveckla hållbarhetsarbetet bland små och medelstora företag från Norrbotten och Västerbotten.

– Företagen har kommit olika långt i sitt hållbarhetsarbete, vi ska hjälpa dem att ta nästa steg och få mer insikt. Under projektets gång ger vi förslag på hållbarhetsåtgärder som berör de sociala, ekonomiska och miljömässiga inom företaget, samt konkreta klimatåtgärder och energieffektiviseringar samt som ger en kick i rätt riktning, säger Monica.

Målet är att hjälpa minst 35 mindre företag i Norrbotten och Västerbotten, upp till cirka 50 anställda inom olika branscher. I projektet erbjuds bland annat hållbarhetsanalys, coachning, nätverk och hjälp till handlingsplan.

– Hela Norrbottens Bildemonterings verksamhet är hållbar, med en cirkulär affärsmodell rakt igenom. Dessutom är det väldigt roligt att det är fem kvinnor som äger företaget. Jämställdhet och minskad ojämlikhet är ju två av de globala målen. Vi ser fram emot att vara med på en del av deras hållbarhetsresa! 

Projektet pågår i två år till. Läs mer om projektet hos Energikontor Norr eller Almi.

Finansiärer är Energikontor Norr, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Energimyndigheten, Region Norrbotten, Sparbanken Nord och Almi.

 


Fler nyheter

Personalutvecklingsdag 7 september, öppet 07.30-14.45

4 september 2023, publicerad av Stina Berglund
Nu på torsdag den 7 september stänger vi tidigare pga. personalutveckling. Öppettid torsdag NBD: 07.30 – 14.45 Öppettid torsdag självplock: 07.30 –...

Ledig tjänst i försäljningsgruppen kommer inom kort

1 september 2023, publicerad av Stina Berglund
Ledig tjänst - Bildelssäljare Är du en serviceinriktad person som vill jobba tillsammans med oss och våra kollegor medmålet att erbjuda marknadens...

Vi firade vårt 50-årsjubileum med film och öppet hus!

15 juni 2023, publicerad av Stina Berglund
Vi på Norrbottens Bildemontering fyller 50 år, och det ville vi såklart fira tillsammans med allmänheten! Den 15 juni bjöd vi in till ett öppet hus...

By Formsmedjan. Powered by Yago